Blog o naší úžasné rozrůstající rodině, našich zážitcích, pokrocích a názorech

čtvrtek 3. dubna 2014

Skřítci v Tatranu

Dnes jsme byly s Nori poprvé na dětském kroužku v sokole Tatran Střešovice. Přihlásily jsme se rovnou na kurz pro děti od 1roka, protože Nori už chodí a většina dětí v mladším kurzu by nejspíš ještě ležela.

Vyrazili jsme s Barčou a Prokůpkem (to jsou naši nej kamarádi z prvního patra :-) podnikáme spolu spoustu věcí, určitě o nich ještě nepíšu) pěško-tramvají a prošli se krásným okolím s krásnými prvorepublikovými vilami. Sokol vypadá velmi pěkně, je zrekonstuovaný, má hezké šatny, veškeré pomůcky pro cvičení jsou tam k dispozici.

Nori byla samozřejmě nejmladší, ale byla tam i jedna holčička, co ještě nechodila. Některé děti tomu rozuměly, některé ne, ale důležitější podle mne je, že jsou v kolektivu a že se mohou od starších přiučit. Děti se tam hemžily, byla to velká zábava. Některá dítka utíkala na schody, jiná na žebřiny, další pryč z tělocvičny..Na začátku jsme si řekli pár říkanek, paci paci už Norinku moc baví, ale jinak ještě moc nechápala. Všechny maminky byly moc milé a chápavé, takže většinou hlídaly kromě svých dětiček i ostatní. Těhotná paní cvičitelka pak postupně vytahovala různé zajímavé předměty od velkých míčů, přes padák a kuličky, po opičí dráhu. (kde byly lavička, trampolína, tunel, klouzačka, ..)

Jediná nevýhoda toho, že chce Norinka už chodit, je ta, že chce chodit stále a nechápe, že by to pro ni občas bylo na čtyřech snazší. Nedokáže sejít ani malý schůdek, aniž by chtěla pomoct. Někdy jí nechám, ale většinou spadne. Kdyby šla na čtyři a sešla ho po ručičkách, zvládla by to i sama. V tunelu si pořád stoupala, ale je fajn, že ji na ty čtyři přinutil.

Celkově se nám moc líbilo a půjdeme zas. Líbí se mi, že mají dobrý rezervační systém a člověk nemusí platit za dlouhý kurz dopředu, ale zaplatí jednu hodinu na místě. Ostatní by se mohli jen inspirovat. V pondělí jdeme na plavání. Těším se.

Žádné komentáře:

Okomentovat