Blog o naší úžasné rozrůstající rodině, našich zážitcích, pokrocích a názorech

úterý 10. února 2015

Kam s dětmi, když je zima I.

V tomhle počasí někam vytáhnout Nori je umění, největší problém nám dělá převlékání. Buď se nechce obléct nebo svléct. Nejdřív nechce ven, pak nechce domů. Klasika.

I. Obchodní domy a centra 

Přemýšlela jsem, kam vyrazit v takovémhle počasí. Nemám moc ráda nakupování, asi taky protože jsem moc náročná :-) a nemůžu nikdy najít, to co hledám, ale nákupní centra (obzvlášť ta odlehlejší a prázdnější) se občas bezvadně hodí na dovádění na odrážedle. Na Zličíně se Nori proháněla a obdivovala fontánu, v Šestce mají často různé zajímavé výstavy, je tam velká dětská prolézačka a obří tobogán, který vede z prvního parta, bezva jsou i košíky v podobě autíček (viz foto) a v Butovicích jezdí dětský vláček, který Nori neskutečně dlouho dokázala honit na odrážedle..

 Všude jsou také samozřejmě různá autíčka a vláčky za 10-20kč, na které nechci vyhazovat peníze, ale Norince stačí si v nich jen posedět.

 II. Dětské herničky
V Praze je spousta Mateřských center, která nabízí i tzv. HERNY, což znamená, že můžete přijít a hrát si za nějaký poplatek. Nejblíž máme Školku a jesle U Hrošíka, tam stojí hodina 35kč, ale je to pouze v úterý od 16-18hod, protože jinak je tam školka. Dál jsme vyzkoušely Komunitní centrum Kampa, kde je herna každý den od 9:30-18hod a nebo nabízí centrum různé kurzy a přednášky. Hernička byla moc fajn, stojí 50kč na 3 hodiny, výhoda takových heren, kde je normálně i hlídání dětí, je že si můžete přinést vlastní svačinu a pití a nikdo si vás tam jinak moc nevšímá.


III. Kavárny s dětským koutkem
Třetí možností jsou kavárny a restaurace, které mají dětské koutky. Na ententýky.cz je spousta tipů. Z vyzkoušených můžu doporučit. Kafe Kakao (viz foto), kousek od Nám. Míru, kde mají výborné dorty a slané koláče a poměrně příjemný dětské koutek, kde mají knížky, mašinky, autíčka a plyšáčky.
  


Dál máme vyzkoušeno Crosscafe na Strossmayerovo nám, kde je nevýhoda, že vchod do dětského koutka je za rohem a je do něj vidět pouze od jednoho stolu..  Dál restauraci U dobré myšlenky, (viz foto) kde je přímo dětský pokojík. Mají tam moc hezké hračky, se kterými se Nori jen těžce loučila a nabízí denní menu i v sobotu, kde si polévku nabírá každý sám a může jí sníst 3 talíře.. 
Vyzkoušeli jsme i restauraci Vinohradský parlament, kde mají také oddělený dětský koutek. Není tam moc hraček, ale jsou tam prolézačky a kuličky a jako bonus mají hlídání o víkendu zdarma :-) 

Mimo Prahu opět Zámeckého Hada v Dobřichovicích. 

Tahle fotka je z cukrárny na Nám. Míru, doporučuji kvůli výborným dortům a hlavně domácí zmrzlině, která je podle mě nejlepší v Praze :-) Bez dětského koutku, ale v létě tam zase rády vyrazíme.
Chystáme se vyzkoušet ještě Cukrárnu u Prokůpků ( Dříve asi Baby cafe) a Nudného otce, což máme tak asi nejblíž..ale každopádně je vždy lepší vyrazit někam ještě s někým jiným:-) Takže nemoci, fuj, držte se dál!


Žádné komentáře:

Okomentovat