Blog o naší úžasné rozrůstající rodině, našich zážitcích, pokrocích a názorech

sobota 7. června 2014

Nemoc

Norince už je něco málo přes rok a do téhle doby měla jen jednu více nepříjemnou rýmu a jednu dvoudenní horečku. Rýmu jsme odsávali výbornou odsávačkou na vysavač, která mi prve přišla jako mučení, teď bych ji občas nejradši použila i na sebe. Z horečky se tenkrát vyklubali asi 2 nebo 3 zuby na jednou.

Teď to začalo rýmou a přešlo v nepříjemný kašel s horečkou. Příčina? Můžou to být zuby, nachlazení nebo reakci na první očkování, které jsme se snažili co možná nejvíc oddálit. Jasné je, že body a) a b) jsou nespíš správně. Nori slintá, dává si ruce do pusy, odmítá jídlo. S rostoucími zuby se prý občas rozjede i rýma, která má jakoby chladit dásně. Horší je, že do toho včera začala ošklivě kašlat. Dnes ráno se vzbudila před 5hod, kašlala a už nemohla zabrat. Vzala jsem jí tedy po dlouhé době zase v šátku na procházku. Chvílemi zabírala, ale nebylo to ono..
Na nos jsme dostali předepsáno přírodní sprej s mořskou vodou a mědí, na odkašlávání sirup Hedelix, který by normálně vůbec nesnědla, ale aplikujeme jí ho do pusy stříkačkou a od Barči jsme dostali pár "babských rad".

1) Nakrájenou cibuli s medem- pustí šťávu a je z toho takový sirup
2) Tymiánový čaj - já ho 20min vařím, taky jsem z něj zkusila uvařit sirup
3) Pampeliškový sirup

Nicméně, cokoli je do ní velmi těžké dostat. Nechce vlastně ani moc pít, takže ji zase celý den skoro každou hodinu kojím. Jídlo odmítá. Přes den horečka 39. Usnula po dlouhé době zase na procházce v kočárku a dlouho spala. Snad se z toho koťátko vyspí..stejně jsem si říkala, že už jí dlouho žádný zub nevyrostl :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat