Blog o naší úžasné rozrůstající rodině, našich zážitcích, pokrocích a názorech

sobota 7. června 2014

Kempování v Želivě

O víkendu slavili společně narozeniny 4 kamarádi a známí z "party", se kterou jezdíme na vodu na Slovensko. Každý rok se jezdívalo na červencové svátky, které letos vychází akorát na víkend, takže voda bude jen víkendová.

V pátek večer, poté co jsme se prokousali dopravou a výstavbou na dálnici D1, jsme si v rekreačním středisku a autokempu v Želivě vyhlédli hezké místo na postavení stanu. Místo jsme vybírali co nejdál od hlavního večerního reje. Kemp leží přímo u řeky Želivky, takže byl stejně u stanu slyšet prakticky jen hukot vody. První večer jsme si procvičili hlasivky a naladili kytaru a housle v malém kruhu.

Musím se přiznat, že jsem měla z Norinky první noci ve stanu ve spacáku trochu strach. Venku bylo v noci přece jen až 9 stupňů. Náš dvoumístný spacák nás ale nezklamal a hezky zahříval. Myslím, že se jí spalo dobře, jen já bych ocenila jako vždy pár hodin na víc :-). Ráno jsme navlekli pogumované kalhoty, nasadili holínky a mohli jsme vyrazit na průzkum tábořiště pokrytém raní rosou. Kamarádi (cca 60let :-) měli k této příležitosti připravené neskutečné pohoštění. Ráno jsme si mohli vybrat asi ze 4 druhů doma pečených buchet, vánočky a dalších dobrůtek, na večer už na nás čekal guláš, sekaná a doma naložené saláty, kozí rohy, rybičky a další...

V sobotu jsme si udělali malý výlet k Želivskému klášteru, kde jsme museli ochutnat i speciálek z místního pivovaru. Náš cíl byly závody v kanále na Trnávce . Krásný divoký sjezd, kde soutěžili rafty i kajaky. Rozhodně jsme se nenudili.



Večer dorazili další kamarádi a oslava se mohla rozjet v plném proudu. Pivo i kořalky tekly proudem, hodovalo se a zpívalo. Mám ráda, když si můžu pořádně zazpívat s kolektivem, kde zanikne můj hlas a můžu se odvázat a zpívat víc nahlas :-) Jako malá jsem chodila do sboru, ale můj zpěv bych hodnotila jako nedostatečný :-)Doufám, že na tom bude Nori lépe i co se hudebního repertoáru týče.

Výborné bylo, že tam byla spousta dětí od 1-12 let a tak se Nori mohla učit další vylomeniny. I když největší atrakce byla stejně naše auto. Ani si nevybavuji, ale myslím, že to bylo poprvé, co jsme ji pustili k volantu. Mohla by tam být i hodiny. Jakmile jsme jí odtud chtěli vyndat, začala řvát a protestovat. To už jí jde moc hezky.

Druhý den jsem se chtěli projít k Sedlické přehradě, ale prošli jsme se jen okolo Malé přehrady Želiv na fotce a došli do rekreačního střediska Želiv, kde je i obrovský lanový park. Nori si tam zaskákala s dětmi na trampolíně a moc se jí to líbilo. Byl to nádherný výlet podél řeky..kdybych si mohla vybrat chatu.. stály tam 3 krásné, na samotě v klidu přírody..nádhera.











Myslím, že se výlet moc vydařil, krásná příroda, zajímavá místa k navštívení a hlavně super parta.. Víkend k nezaplacení :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat