Blog o naší úžasné rozrůstající rodině, našich zážitcích, pokrocích a názorech

úterý 30. září 2014

3 jezy



Letos jsme už po 4. vyrazili na úžasnou každoroční pražskou akci "Prahou přes 3 jezy", která se jede vždy na Svatého Václava. Start plavby je na ostrově Císařská louka a konec na Štvanici. Vodáci mají nejen jedinečnou šanci vidět Prahu z jiné perspektivy, ale projet si i jezy a Čertovku a třeba se i vykoupat. 
Tento rok s námi poprvé vyrazila i Norinka. Samozřejmě měla půjčenou vlastní vestu, která je povinným vybavením. Půjčili jsme si snad největší raft, co jde a na poslední chvíli se odhlásila téměř polovina posádky, takže jsme nakonec jeli 5 dospělých a 3 děti do 5let, s tím, že my jsme s Nori opustili loď na Žofíně- po prvním jezu.
  
Báli jsme se, že to Nori brzo přestane bavit, naštěstí ji zabavily nejen lodičky, ve kterých se plavila kromě dospělých vodáků spousta dětí a psů, ale i labutě, tramvaje a mosty, pod kterými jsme se snažili vytvořit ozvěnu. Naučila se perfektně říkat "ahooj" a mávat vodákům..

Počasí vyšlo báječně. Bylo teplo až moc, takže se někteří členové posádky měli stále chuť osvěžovat, zatímco se dospělí neřidiči osvěžovali jinak.


Obávaný první jez jsme s Nori nakonec sjeli, v prostředních řadách už nás ani moc neošplouchnul, ale Nori se trochu vylekala a byla ráda, že jsme pak mohli vystoupit a jít si hrát na dětské hřiště na Žofín, kam se jinak moc nedostaneme.

Lidí se této akce účastní každý rok mraky, ale i tak myslím, že byla Nori asi nejmladší účastník :-) Těšíme se na příští rok..


Žádné komentáře:

Okomentovat